ONZE fILOSOFIE

Wij vinden het zeer belangrijk dat de honden zich goed voelen in het trimsalon. Wij werken niet met dwang of intimidatietechnieken en proberen het stressniveau van de honden zo laag mogelijk te houden. Er wordt rekening gehouden met wat de hond aankan en wat niet.

We nemen de nodige tijd om uw hond perfect af te werken en indien nodig gebeurt de toilettage van zeer angstige honden in verschillende beurten. We volgen op geregelde tijdstippen demo’s en workshops om onze kwaliteit steeds te verbeteren en op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en producten.

ONZE WERKWIJZE

Ontwolvachten (mechelse herder, duitse herder, berner sennen,…) : Alle dode wol wordt losgemaakt met behulp van speciale shampoos. Tijdens het drogen wordt alle loszittende wol dan verwijderd. Deze methode zorgt ervoor dat het verharen van uw hond beperkt wordt tot 1 grote rui in het voorjaar. Tussendoor zal uw hond veel minder haar verliezen. Ontwolvachten worden bij ons nooit geschoren.

Zijdevachten (Engelse cocker spaniël, Amerikaanse cocker spaniël, setters,…) Zijdevachten worden zoveel mogelijk met de hand geplukt. Dit is een arbeidsintensief werk maar zorgt ervoor dat de vacht van uw hond lang mooi en glad blijft.

Langharige vachten (maltezer, shih tzu,…) Wij geven er de voorkeur aan om langharige honden hun lange vacht te laten behouden, aangezien de vacht een beschermende functie heeft voor de hond. Indien u uw hond toch graag ingekort heeft kan dit ook, uw hond wordt dan in model geknipt, maar wij houden een minimumlengte aan van 1,5 cm omdat de hond anders geen bescherming meer heeft tegen de weersinvloeden (koude, regen, zon)

Krulvachten (poedel, bichon, lagotto,…) Poedels worden volgens uw wensen in model geknipt, hierbij zijn alle modellen mogelijk. De andere rassen worden geknipt volgens de rasstandaard, tenzij u andere wensen heeft.

Ruwharige vachten (airedale terriër, foxterriër, Schotse terriër, Schnauzer, Ierse wolfshond,…) Ruwharige honden worden eerst gewassen en dan geplukt. We geven er de voorkeur aan om de hond in een rolling coat te zetten. Dit houdt in dat uw hond om de 3 a 4 maanden geplukt wordt, waarbij enkel de helft van de dekharen verwijderd wordt. Onder de verwijderde laag dekharen zit dus nog een kortere laag dekharen die de hond beschermt tegen de weersomstandigheden. Ruwharige honden worden enkel geschoren wegens ouderdom, medische redenen of indien de hond zeer slecht reageert op het plukken.Ruwharige honden worden enkel geschoren wegens ouderdom, medische redenen of indien de hond zeer slecht reageert op het plukken.

TRIMMEN HONDEN 92%
NAGELS BIJWERKEN 86%
WASBEURTEN 78%
NA SERVICE 96%
TRIMSALON FIENESSE

ACHTER DE SCHERMEN

anthem-demo-img

FIEN MASCOTTE

Mijn oudste poedel die door mijn opleiding voor trimmer bij mij terecht gekomen is. Daarom heb ik haar naam in de naam van mijn zaak verwerkt

anthem-demo-img

KAREN DECONINCK ZAAKVOERDER

Mijn naam is Karen Deconinck. Toen ik op mijn 15e mijn eerste hond kreeg ben ik helemaal gepassioneerd geraakt door honden. Toen ik enkele jaren geleden een poedel adopteerde in het asiel besefte ik dat er toch heel wat bij komt kijken bij de vachtverzorging van bepaalde rassen. Ik heb toen beslist om de opleiding hondentrimmer te volgen bij Syntra. In eerste instantie volgde ik de opleiding om mijn eigen hond te toiletteren en om de asielhonden in het asiel van Oostende te verzorgen. Maar aangezien ik echt plezier heb in het toiletteren van honden ben ik in 2013 met een kleinschalig trimsalon gestart. Ik vind het heel belangrijk dat honden zich goed voelen in het trimsalon en neem dan ook alle tijd om uw hond op z’n gemak te stellen.

anthem-demo-img

SEPPE MASCOTTE

Verwaarloosd asielhondje die nu een hele nieuwe look heeft gekregen, hij is mijn schaduw en is altijd in mijn buurt te vinden

REFERENTIES

PRODUCTEN WAARMEE WE WERKEN

 • Alle shampoos zijn dierproefvrij en bestaan uit natuurlijke bestandsdelen.

  BIO-GROOM
 • Alle shampoos zijn dierproefvrij en bestaan uit natuurlijke bestandsdelen.

  TRUE ICONIC
 • Alle shampoos zijn dierproefvrij en bestaan uit natuurlijke bestandsdelen.

  PLUSH PUPPY
 • Alle shampoos zijn dierproefvrij en bestaan uit natuurlijke bestandsdelen.

  K-9
ONZE TROEVEN

WAT ZIJN ONZE PLUSPUNTEN

91%
TRIMMEN

Alle honden worden volgens de rasstandaard getoiletteerd

85%
VERZORGING

Wij gebruiken technieken die de vacht van de honden zo weinig mogelijk schaden en die ervoor zorgen dat het haarverlies drastisch verminderd.

93%
PRODUCTEN

Wij werken enkel met de beste producten, alle producten zijn dierproefvrij en op natuurlijke basis.

89%
ADVIES

Wij geven vrijblijvend advies hoe u uw hond thuis het best kan verzorgen.

We zijn trots op ons werk. Neem even de tijd. ONTDEK HET

IETS MEER OVER ONS.

Wij zijn een kleinschalig trimsalon waar veel belang gehecht wordt aan een respectvolle en vriendelijke omgang met de honden. Wij blijven op de hoogte van nieuwe technieken en producten door regelmatige bijscholing, waardoor we uw hond steeds de beste zorg kunnen geven.

SAMENWERKING

Trimsalon Fienesse werkt samen met het asiel van Oostende.

CONTACTEER ONS

Contacteer ons steeds vrijblijvend voor advies of voor een afspraak.

gsm: +32(0)474 58 26 31
email: info@trimsalonfienesse.be

AGENDA

U wenst een afspraak te maken. Contacteer ons telefonisch of stem af via email.


HALLO
WAT IS UW VRAAG
TRIMMEN

Privacy beleid  Wij delen nooit geen email-adressen uit.